dijous, 28 de maig del 2009

CREACIONS POÈTIQUES

He anat recollint les produccions poètiques que han fet en classe els meus alumnes de quart. Hi ha poesies, tantagrames, encanteris, etc. Algunes d'aquestes poesies les han fet els alumnes en companyia dels seus pares i han compartit una estona poètica.


Altres les han fet els alumnes i les hem acabat d'enllestir entre tots en classe i altres són produccions individuals. Que ho gaudiu!






dilluns, 25 de maig del 2009

LA CARA DE LA RISA. GUIA DE LECTURA DE LA FGSR

Aquesta és una nova guía de lectura que ha preparat la FGSR que pense que us agradarà moltíssim i que us serà de molta utilitat, perquè penseu que digueu la majoria de vegades quan us pregunten quina classe de llibres us agraden més. Moltes vegades digueu: "a mi m'agraden de por" o " a mi m'agraden d'humor". Aquesta és una de les grans classificacions de llibres que els nens soleu fer, per això em pareix molt encertada aquesta guia. Així que comenceu per triar de que us agraden més els llibres:


Ara podeu elegir les diferents seccions que hi han dins d'aquests dos grans temes:(punxa en la imatge per veure-ho més gran)



Després tin en compte el codi de colors per a cada edat quan tries el teus llibres.


i finalment pots mirar els diferents llilbres de cada apartat punxant ací

dijous, 21 de maig del 2009

LIBROS PARA DÍAS AZULES- CLUB KIRIKO


"Libros para días azules" es la selecció de llibres que ens ha preparat el club Kiriko per a aquest estiu. Podeu anat escollint la vostra pròpia selecció de llibres i després fer una visita a la llibreria o la biblioteca. Hi ha un encanteri del "libro de los hechizos"



que diu així:


Hechizo para que se pase la hora de la siesta

Buscas un libro, lo abres,

lees la historia de adentro,

y en cuanto no te des cuenta,

terminó la siesta, ¡tiempo!

Prompte publicarem al bloc alguns dels nostres encanteris.

dijous, 14 de maig del 2009

IMITANT ROALD DAHL

En classe de castellà s'hem llançat i hem decidit imitar Roald Dahl. Hem agafat el llibre "cuentos en verso para niños perversos" i hem llegit el conte dels tres porquets (anteriorment ja havíem llegit altres contes del mateix llibre). Despés hem decidit fer en grup la nostra pròpia versió en vers del conte i aquest és el resultat:




LOS TRES CERDITOS

Érase una vez
tres cerditos y no un pez

eran un poco gamberros
aunque sanos y comían puerros


como había crisis
vendieron las bicis

un lobo viajero
siempre les pedía dinero

aterrorizados por el lobo
cometieron un gran robo

y con tanto dinero
se compraron un sombrero
y se fueron de viaje al extranjero

y el lobo les seguía
sobretodo por el día

con un avión de Iberia
llegaron hasta Siberia

cuando el lobo a Siberia llegó
de tanto frío se desmayó

los cerdos exclamaron: ja, ja, ja
¡la cena está lista ya!

al lobo se zamparon
aunque con hambre se quedaron

también se comieron un bisonte
que encontraron por el monte

finalmente llenitos se quedaron
aunque explotaron

dissabte, 2 de maig del 2009

KIKA I ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES ARRIBEN AL CINEMA

Ja sabeu que jo no sóc un entusiasta de Kika superbruja, més bé no m'agrada massa, però casdascú té els seus gustos i s'han de respectar i com que sé que a molts de vosaltres us agrada molt la Kika ací teniu una gran notícia: el proper 12 de juny podreu veure la pel·licula d'este personatge.

L'autor és Knister, aquest senyor que apareix a la foto, divertint-se amb un llapis gegant.



I aquest és el cartell dela pel·licula "Allà on viuen els monstres" de Maurice Sendak, llibre del que ja hem parlat al bloc, i del que ja vam ensenyar la seua adaptació en dibuixos animats.

ELS MILLORS LLIBRES PER A NENS I JOVES 2009 (BANCO DEL LIBRO)

El Banco del libro ha fet una selecció dels millors llibres en tres categories: Originals ( escrits i publicats en castellà), traduccions ( escrites en altres llengües i publicades en castellà) i mencions especials.

Com que es tracta d'un treball fet per especialistes en literatura infantil i juvenil i han revisat i avaluat molts llibres, cal trindre en compte aquesta selecció, doncs podem estar segurs de la qualitat dels llibres que es recomanen. Que ens agraden o no ja és una altre assumpte, per a saber això cal tastar els llibres, no hi ha prou amb llegir el menú.

Punxeu en la pàgina per anar a la selecció. De cada llibre hi ha una ressenya.