dilluns, 23 de novembre del 2009

CONTACONTES EN LÍNEA

Com us agrada que us conten contes, eh? A mi també m'encanta. De vegades, però, per unes coses o per altres ningú està disponible per llegir-nos el conte: el pares sempre tan enfeinats cap amunt i cap avall, i dels germans majors... aquests sempre van amb les seues coses, i a més sempre resulta que els seus assumptes són "superimportants i no tenen espera" i no tenen temps per a "xorrades. "

O, potser m'equivoque perquè també hi ha alumnes que em diuen que a casa comparteixen les seues lectura amb els pares. Tanmateix, els pares, iaios, germans, no sempre estan disponibles quan a vosaltres us abelleix que us llegeisquen un conte. Però jo tinc la solució...
ATENCIÓ!!! PAREU EL MÓN!!! AÇÒ ÉS LA REPERA MARINERA!!!

QUINA GRAN TROBALLA INTERNAUTICA!!!

UN CONTACONTES EN LINIA

A més, també hi han històries d'aquelles on vas elegint el que va passant. No t'ho creus? Clica en la imatge i comprova-ho.




dijous, 19 de novembre del 2009

VOLS LLEGIR...LLIBRES DE CAPUTXETES?

Ja tenim les imatges de l'animació sobre les caputxetes. Cal dir que aquesta animació ha estat una adaptació de l' activitat que van trobar ací:


Vam començar anunciant l'activitat a la vidrera, on vam posar el bosc per on anava Caputxeta camí de la casa de l'àvia i algunes il·lustracions que vam trobar al bloc Pinzellades al món. D'aquesta forma vam veure com cada il·lustrador havia pensat la seua pròpia Caputxeta.El que s'escolta és la cançó "Caperucita" de Ismael Serrano. ( si et canses d'escoltar-la o vols veure altres videos prem al cantó de dalt a l'esquerra sobre l'altaveu perque no s'escolte la música)





A la biblioteca hi havia una exposició de llibres que vam recollir entre els que teníem a la biblioteca de l'escola, molts altres que hem agafat en préstec de la biblioteca municipal i el llibre "El asunto de mis papás" que ens va deixar la biblioteca de Cocentaina. Ja vegeu que Caputxeta ens va fer l'honor de visitar l'exposició, inclús l`àvia i algunes amigues es van apropar per allí!


Aquests són els llibres que hi havia a l'exposició ( si premeu sobre els llibres que estan subratllats podeu veure algunes il·lustracions del llibre i un resum):

El asunto de mis papás

La pequeña caperucita africana

¡Te pille, caperucita! ( també està en valencià)

Érase veintiuna veces caperucita roja

Caperucita ( de Perspectiva editorial i Circulo de lectores)

Caputxeta vermella, verda, groga, blava i blanca

Cuentos en verso para niños perversos


Confundiendo historias


El gran llibre del llop ferotge


Fabián Negrin, Boca de lobo, ed. Thule

Charles Perrault, Cuentos completos de Charles Perrault, ed. Anaya

Caperucita roja, ed. La galera

J. y W. Grimm, Cuentos de niños y del hogar, ed. Anaya

Carles Cano, Caputxeta negra, ed. del Bullent

Rosa-Maria Colom, Caputxeta perversa, ed. Bromera

Caperucita roja, ed Molino

Cuentos y leyendas bilingües, Caperucita roja y los tres hijos del Zar, ed. Grupo cultura y futuro

Treballa el teu conte, la caputxeta vermella, ed. Parramón


A més, durant una setmana tota la música de la sirena de l'escola estava relacionada amb la caputxeta, i durant l'hora del pati vam veure alguns videos com aquests també relacionats amb la Caputxeta. Amb tot això volíem donar diferents visions al voltant del tema de la Caputxeta i diferents vessants estètiques, com en aquesta versió supermoderna que analitza i informa del més mínim detall de la història( com t'has quedat? Bocabadat?):



Als alumnes del primer cicle el cor els va fer un triple salt mortal quan van veure el llop va entrar per la porta de darrere de la classe cridant si algú havia vist Caputxeta. Fins a la classe de música van anar els dos:



En el primer i el segon cicle els mestres han llegit cada dia de la setmana un dels cinc contes del llibre: "Caputxeta vermella, verda, groga, blava i blanca" de Bruno Munari i Enrica Agostinelli. El llibre ens ha encantat!

Els alumnes de tercer cicle han llegit algunes de les divertides versions de contes clàssics entre elles la de Caputxeta, que en fa Roald Dahl en aquest llibre:


I ara, què? Doncs ara, cadascú s'ha d'inventar la seua pròpia Caputxeta i ens farà una descripció per saber millor com és. No tingueu ganes de veure totes les Caputxetes inventades??

dimecres, 18 de novembre del 2009

PER A SER BONS LECTORS




Aquestes recomanacions per a ser bons lectors les hem vist en la pàgina leer.es que és una iniciativa del Ministeri que gira al voltant de la lectura dirigit a docents, families i alumnes.



Hi ha una secció molt recomanable PER ALS PARES, on es seggereixen activitats per a fomentar la lectura en casa.

dilluns, 16 de novembre del 2009

VOLS LLEGIR...TEATRES DE NADAL ?

De teatres encara no havíem parlat en aquest bloc. Aprofitant que arriba el Nadal i que Sàlvia ens ha facilitat alguns enllaços podem llegir alguns teatres nadalencs ( encara que amb aquesta calor no ens fem a la idea que el nadal està en girar la cantonada. S'haurà equivocat la calor aquest any, i pararà per algun altre lloc del món?)

Avui us posem aquests dos teatres que es poden veure a la pàgina de Cervantes virtual. Si cliques en la imatge aniràs directament.


dissabte, 14 de novembre del 2009

EL BLOC EN MAGISTERI

El dimecres passat vaig presentar el bloc a uns quants estudiants de l'escola de magisteri "Ausiàs March" de València, que assistiren a aquesta activitat que ofertava el departament de Didàctica i Organització Escolar.

Mª José, la professora de noves teconologies aplicades a l'educació, va voler que els seus alumnes conegueren la finalitat del bloc, l'estructura i sobretot les possibilitats educatives que en podem treure d'un bloc.

En parlàrem de les mancances tecnològiques que encara pateixen molts col·legis, però el que hi ha, juga, i aprofitant els recursos que tenim s'en pot treure profit. Després de dos anys fent aquest bloc, he de dir que m'he encontrat amb molts recursos per a la tasca docent, i a més he aprés moltíssim.

Sols desitge que la xerrada us haja resultat interessant i profitosa per a vosaltres, que haja estat una benvinguda a la blogosfera i que ja us podau considerar tots uns blogfessors.

Aquest és el full que anunciava les activitats de la setmana flexible:




I a la taula amb Mª José, la professora de l'assignatura i amb Lali, la meua companya d'escola i especialista d'anglés que em va animar per fer aquesta xerrada.


Em va resultar molt agradable tornar a magisteri, mes encara si era per poder ajudar a uns futurs mestres i donar-los consells pràctics. Per cert!, em podeu fer qualsevol comentari al bloc per consultar-me dubtes, o el que vullgau.

diumenge, 8 de novembre del 2009

LA BIBLIOTECA DE L'ESCOLA

Avui us volem ensenyar la nostra biblioteca... endavant!!

Quan entrem a l'escola hi ha un camí assenyalat en terra. És el BIBLIOCARRIL que guia tots els alumnes i algun pare despistat cap a la biblio.


Després anem cap a unes
escales on cada mes hi posem
unes dites o recordem alguna
festa assenyalada...
com per exemple la tardor i
Tots Sants.














I allà al final ja es veu la porta de la biblioteca...









Al costat de la porta hi ha un suro on
posem algunes notícies i recomanacions
de llibres:


I quan creuem la porta...


I aquesta és la nostra mascota: DENVER MENJALLIBRES


I a més, la nostra escola té una cosa que possiblement no tinga cap altra biblioteca del món. Com que tenim unes quantes goteres, al sostre de la biblioteca ha aparegut açò:



















És increïble, no? Quines estalactites. A la wiquipèdia posa:

"Las estalactitas no se forman solamente en cavernas kársticas naturales: pueden formarse en cualquier cavidad, natural o artificial, que tenga aportes de agua cargada de minerales que puedan precipitar. De esta manera, podemos ver pequeñas estalactitas en minas antigua"

s'han oblidat posar que també es poden forma en biblioteques!!

Algunes mestres pensen fer excursions a la biblio tan sols per veure aquest fenòmen...i mentre, de segur que acaben buscant informació al respecte o descobrint alguna altra meravella en forma de llibre ( atenció, aquests últims no pengen del sostre ).

dijous, 5 de novembre del 2009

GUIA DE LECTURA DE KIRIKO: LLIBRES DE SENTIMENTS

De vegades parlar de sentiments es fa difícil. D'altres no ens abelleix parlar-ne. Altres som incapaços d'admetre el que estem sentit o simplement no sabem posar-li nom a allò que ens passa.

En esta guia de lectura trobarem llibres que parlen sobre els sentiments. Llegir-los ens ajudarà a coneixer millor als altres i a nosaltres mateixos.

La guia l'ha fet la llibreria Kirikos. Clique en les imatges per veure-les més grans.


DES DE 3 ANYS

DES DE 6 ANYS


DES DE 9 ANYS

BARRO DE MEDELLÍN

Una més de les ventatges cibernautiques és poder veure i escoltar al darrer premi nacional de literatura infantil i juvenil ( amb aquest nom tant llarg ja s'intuix que el premi és ben important. Imagineu-se que simplement es diguera "premi infantil", on va a parar, no,no... ni punt de comparació!).

L'obra guanyadora és "Barrio de Medellín" i l'autor Alfredo Gómez Cerdá que podem veure en aquest video parlant del seu llibre. A més he trobat aquest video en la pàgina del seu fill, que també es escriptor i que a més té un bloc fantàstic de literatura infantil i juvenil: quina familia més literària!! Enhorabona a tots dos!!

Al bloc de la biblioteca del ceip Sant Jordi, he trobat aquest projecte de lectura que fet pel Servei Educatiu Les Corts - CRP.estan fent al voltant del llibre "El petit príncep" de Antoine de Saint Exupèry. Nosaltres, gràcies a ells, podem gaudir d'aquest llibre en versió digital i en diferents llengües.


A més de ser digital, aquest és un audio-llibre: al final de cada pàgina veuràs un reproductor d'audio en el que podràs escoltar el que hi ha escrit. Clica en la imatge per veure i escoltar el llibre.

dimarts, 3 de novembre del 2009

VOLEN VERSOS

Escric aquesta entrada amb bastant retràs, doncs la meua intenció és donar a conèixer aquest poemari digital que Sàlvia va penjar al bloc poesia infantil i juvenil el dia de les biblioteques escolars, el dia 24 d'octubre. Supose que ella compendrà ben bé el retràs, doncs una, entre altres, de les causes d'aquest ,s que la biblioteca de l'escola em té molt ocupat, però m'alegre amb el seu post de moltes coses:

- arreplegue amb alegria les seues felicitacions com a bibliotecari escolar

-
m'alegre que la biblioteca de l'escola funcione cada vegada millor ( Sàlvia, gràcies pels consells)

- m'alegre pel resultat fabulós d'aquesta activitat poetica, que ha contat amb nombrosos poetes d'arreu del món

Al llibre "Volen versos", que és com es diu aquest recull poètic, tots els poemes giren al voltant de la lectura, la biblioteca i els llibres. Es podeu descarregar el llibre si ho desitgeu.




P.D. Amb aquesta entrada, espere que aquests versos arriben volant el més lluny possible.