dilluns, 29 de novembre del 2010

PÀGINES ON PENJAR ELS VOSTRES CONTES

Com que estem produint uns quants contes us faig una recopil·lació de llocs on podeu penjar els vostres contes i poder gaudir-los i compartir-los sempre que vullgau i amb qui vullgau.

Fa dos anys ( 2 anys !!!, com passa el temps...) vaig fer amb els meus alumnes d'aleshores ( com han crescut!) uns contes que havíen de tindre com a personatge principal el professor Reciclus ( personatge central del projecte Comenius que feiem a l'escola sobre els residus sòlids) i com a tema el reciclatge. Vam utilitzar aquesta pàgina

Els contes queden molt atractius perquè es passen els fulls com als llibres i pots anyadir fotos. A més, és molt senzill d'utilizar, encara que si hi ha molt de text dóna alguna problema. Per passar les pàgines clica al cantó dels fulls. Si voleu llegir més contes reciclats els tingau a la barra de la dreta en l'apartat d'activitats.




Una altra pàgina que podeu utilitzar és la de contacontes.net. Aquesta pàgina us ofereix dibuixos per al fons, personatges, objectes,etc. i és fàcil d'utilitzar. Els incovenients són que cap poc text en cada pàgina i que una vegada guardat no es pot modificar així que quan comences l'has dacabar. Tanmateix queden atractius i els pots imprimir. Si cliques en aquesta imatge podràs veure el conte d'Alicia Sanz.



A l'apartat taller de contes il·lustrats de la pàgina una mà de contes, podràs escriure el teu text i emprar totes les il·lustracions que en són moltíssimes. Això sí, hauràs de provar una mica per acostumar-te i veure com funciona però de seguida aprendràs. El conte el pots guardar i te l'envien a un correu electrònic ( pots utilitzar el de classe), també el pots imprimir i queda fantàstic



Com que ja sabeu que a l'escola de vegades internet va lentíssim, potser siga millor escriure el vostre conte en l'oppenoffice i anyadir fotos d'internet o les vostres il·lustracions. Després el mestre ( en aquest cas, jo mateix) pot penjar els contes en aquesta pàgina i els podreu veure tant bé com aquest llibre de poesies que van escriure uns altres alumnes. Si premeu en la imatge ho veure a pantalla completa.


A la pàgina una mar de contes hi ha un apartat que diu "envia'm un conte" on pots escriure el teu conte i després el publiquen a l'apartat contes dels lectors.



Anirem ampliant aquesta post a mesura que anem trobant nous llocs interessants. Si vosaltres en coneixeu altres, feu-me un comentari per dir-me l'adreça de la pàgina

MARES QUE FOLREN

Aquestes són unes quantes de les mares que el dimarts de vesprada venen a la biblioteca per folrar llibres i que ens duren molts anys i en les millors condicions possibles.

Gràcies!!

dimecres, 17 de novembre del 2010

FREDERICK I LES JORNADES DE POESIA A COCENTAINA

Aquest cap de setmana vaig estar a Cocentaina celebrant ( perquè trobe que un esdeveniment d'aquest tipus s'ha de celebrar) les primeres jornades nacionals de poesia.

Va estar tot un plaer poder escoltar a poetes com Miquel Desclot o Pedro Mañas, aprendre de mestres-poetes com Mariano Coronas, Rosa Serdio, Anna Ballester, Pedro Villar, conèixer a Gloria Bordons, una de les responsables de la web "Viu la poesia" que alguna vegada hem visitat. També em vaig retrobar amb Sàlvia, organitzadora de les jornades, que feia temps que no veia.

No diré quantes coses vaig aprendre perquè van ser moltíssims, així que ja tinc rondinant pel cap un munt de bones idees que prompte arribaran adaptades a la nostra classe i a la biblioteca de l'escola.

Un dels tallers que vaig fer anava a càrrec de Pedro Villar. Tan bon punt va començar el taller ens va preguntar si coneixíem un llibre que ell utilitza molt per a contar quan va per les escoles. El llibre era FREDERICK. La meua companya Mª Jesús ( que em va acompanyar a les jornades i em va deixar la càmera de fotos, ) em va mirar amb complicitat com diguent: tu sí que el conèixes, eh? I la veritat és que va estar tota una coincidència que Pedro fera referència a aquest llibre perquè just ara li estem fent un homenatge a Leo Lionni per l'aniversari del seu naixement: va nàixer en 1910 així que aquest any 2010 acompliria 100 anys.

La nostra classe té poca paret utilitzable i a més és molt menuda, tot un contratemps per poder fer més acollidora l'aula però és així. M'agradaria tindre una com la de Rosa Serdio: que meravella, amb tant d'espai i tantes coses interessants que ha posat la Rosa per la classe. Podeu veure la seua classe punxant en la imatge, on apareix la Rosa amb un llibre seu de poemes "colores y más colores",






Junt als companys de 4t C i la seua tutora Nieves Tarrassó que ens ha ajudat molt, hem reproduït el paisatge de la primera il·lustració del llibre: el mur de pedra on vivien uns quants ratolinets, que nosaltres hem multiplicat com si fóra una plaga de tant que ens agraden. Els ratolinets els vam fer imitant la tècnica del mateix Leo Lionni en el video que podeu veure punxant en aquest imatge:




Mira com ens ha quedat el mural:





També hem posat unes quantes il·lustracions amb un text que resumeix el conte de Frederick perquè tothom sàpiga a l'escola que Frederick ÉS UN POETA:




Així que en aquestes jornades ens ajudaren a entendre la importància de la poesia com fa Frederick amb els seus companys ratolins. Potser aquest hivern ens dediquem a arreplegar rajos de sol, colors o paraules...

Per acabar aquest post tan llarg us pose aquesta poesia de Gianni Rodari que ha traduït Miquel Desclot i que ens ve genial per recordar que les persones que regalen cançons i poemes són molt necessàries:

Demano excuses a la faula antiga
si em desagrada l'avara formiga.
Jo em sento del cantó de la cigala
que les cançons no ven, que les regala

Gianni Rodari/Miquel Desclot