dijous, 7 de març del 2013

PRESENTACIONS DE LLIBRES

Com que fa temps que no escrivia al bloc, aquesta és ja la tercera entrada recopilant activitats que hem fet aquest trimestre a classe. Al final el bloc també s'ha convertit en un expositor d'activitats de classe, però totes elles estan relacionades també amb el foment de la lectura i l'escriptura que ès la finalitat d'aquest bloc.

A l'àrea de castellà els vaig proposar l'activitat de presentació de llibres amb la finalitat de treballar l'expressió oral. Els vaig donar en un full unes pautes que havien de seguir per preparar la presentació.

Estic molt satisfet del resultat de l'activitat primer que res perquè crec que ells també l'han gaudida tant quan l'havien de preparar com durant l'escolta de les exposicions. És una activitat que implica moltes altres i que treballa moltes competències: havíen d'escriure un guió, memoritzar el text, preparar una activitat o algun tipus de material de suport per a l'exposició, elegir el llibre i llegir-lo, respectar el treball dels companys, tindre una actitud d'escolta quan cal ( objectiu totalment assolit, tot i que som 29 alumnes a classe!),etc.

Després de cada presentació els companys valoraven la presentació. Havíen de raonar les seues crítiques i sempre dir almenys dues coses positives i una millorable de cada presentació.

Aquest són alguns dels materials emprats tot i que molts altres interessants, com els qui es van disfressar del personatge protagonista del llibre elegit, o els qui van fer una petita dramatització.


RACÓ DE LECTURA DE L'AULA

 MATERIAL PER AL LLIBRE "El rey Arturo. Los caballeros de la mesa redonda". Editorial Susaeta.

Material per a la presentació del llibre "Taurosn d'aigua dolça". Rossana Zaena Clausell. Editorial Tandem

Material per a la presentació del llibre "Dragonalia" de Carlos Reviejo. Editorial Miñón. Sonia va fer com les cobertes d'un llibre amb cartró i va representar diferents dracs dels que ixen al llibre. També ens va recitar una poesia del llibre.








Material per a la presentació del llibre "Agu Trot" de Roald Dahl. Editorial Alfaguara


Per acabar el treball de presentacions, els alumnes ens han demanat a mi i a Laura ( mestra de suport) que fem nosaltres una presentació. Ens ho han posat molt difícil i ja estic pensant quin llibre triar i què fer perquè he d'estar a l'altura...