dijous, 7 de març del 2013

EL CONVERTIDOR DE NOTÍCIES

Aquest any vam fer a classe una activitat per celebrar el dia de la pau que ens servira també per iniciar el tema de les notícies que anàvem a treballar en les àrees de llengües.

Fent una passada ràpida a les edicions digitals d'alguns periòdics ens vam adonar ràpidament que la majoria de notícies eren dolentes. Vam decidir que podíem fer alguna cosa per canviar-les i així va nàixer el "convertidor de notícies".

Primer vam portar periòdics en paper i vam anar retallant i classificant paraules dels titolars amb connotacions positives i altres amb connotacions negatives. Després les vam llegir totes i vam desestimar les negatives. 

El següent pas era retallar alguns titolars. Vaig dibuixar la màquina convertidora i ells van anar pegant a un costat els titolars reals i dins la màquina les paraules positives. Després cadascú va elegir un titolar i l'havia de reescriure canviant les paraules negatives elegint alguna de les paraules bones que havíem posat a la màquina.






 Finalment vam pegar els titolars convertits.



Periodistes, directors de diaris, i tota la gent implicada en fer els diaris: ens podeu demanar la màquina en qualsevol moment perquè estem cansats de males notícies. I gratis.